SAP ABAP Interview Questions & Answers Part 12

«« Previous
Next »»


166. Can we use call transaction and session method in the same program ? explain ?


Ans: Yes, we can call call transaction and session method in same program, generally we use call transaction for updating and session method for logging errors in the same program .

167. Can we display multiple ALV`s in the same screen without using container ?


Ans: We can display multiple ALV`s in the same screen by using blocked list ALV

168. How do we generate IDOC in SAP ?


Ans: We can generate IDOC using function module MASTER_IDOC_DISTRIBUTE

169. How to reprocess error IDOC's ?


Ans: We can reprocess error IDOC's(status 51) using program RBDAGAIN

170. How to reprocess edited IDOC's ?


Ans: We can reprocess edited IDOC's using program RBDAGAIE (Se38 prorgram)

171. Can we have the same append structure in more then one Database Table ?


Ans: No, you can not have same append structure in more than one database table

172. What is TMG in SAP ?


Ans: TMG stands for Table Maintenance generator. It is a tool available in ABAP by which we can add or delete multiple records at a time and it is executed or triggered by the transaction code SM30.

173. Difference between select option and ranges in SAP ABAP ?


Ans: The main difference between select option and ranges is that ranges implicitly or automatically creates internal table with fields like OPTION,LOW,HIGH,SIGN,etc . Where as in case of select option we have to explicitly create internal table.
When you declares a select options it will implicitly declare an internal table (ranges) for you.
While using RANGES syntax u can declare internal table explicitly.
The only need of declaring ranges is when you are not taking input from the user but you want make limit based selection at that time it will be use full e.g. SELECT ** from ** where MATNR in val_range .

174. Can you define a field without a data element in SAP ABAP ?


Ans: Yes. If you want to specify no data element and therefore no domain for a field, you can enter data type and field length and a short text directly in the table maintenance.


175. What is difference between Internal Table without Header Line and Internal Table with Header Line.


Ans: Internal Table without Header Line creates an internal table and work area is created separately. When the Internal Table with header table is created then the work area is created automatically with the same name that of the internal table.

176. what is the tcode for output types ?


Ans: NACE or NACO is used to trace output types. And also it supports to track program and layout used for smartforms or sapscripts!

177. What is the diff between select single star and select up to ?


Ans: While retrieving data based on primary key use select single whereas retrieving based on non-primary key use select up to.

178. What is difference between Function module and RFC?


Ans: Function Module: In a function module passing data is by call by reference in particular the tables parameter has to by call by reference by passing memory. RFC: In a RFC passing data is by value the reason is its going to access other system while doing the above by reference wouldn't work as we r into another system whose memory id will not match,this is the basic cause for creation of RFC.

179. What is the difference between BAPI and RFC?


Ans: A BAPI’s are standard SAP function modules provided by SAP for remote access. Also they are part of Business ObjectRepository(BOR). RFC is the protocol used to call functions in an R/3 system by a caller external to R/3 or to call programs external to R/3 from an R/3 system. BAPI are RFC enabled function modules. The difference between RFC and BAPI are business objects. You create business objects and those are then registered in your BOR (Business Object Repository) which can be accessed outside the SAP system by using some other applications (Non-SAP) such as VB or JAVA.


180. What is the role of NAST table in SAP ?


Ans: After the final selection of the output is done and the application document is saved, entries are created in the NAST table with application ID, Application document number, output type, output medium, output timing and Status code

«« Previous
Next »»

No comments:

Post a Comment